keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Mielipiteet

Mielipiteet, mitä sana tuo minulle ensimmäisenä mieleen? Väittely, joka päättyy riitaan. Varsinkin sosiaalisessamediassa ihmiset tuovat jatkuvasti mielipiteitään ilmi, niitä jopa pyydetään erinäisissä statuksissa, mutta sitten monesti olen huomannut, että keskustelut ovat jatkuneet jopa ilmiriitaan asti ja tunnen välillä hirveää myötähäpeää näitä ihmisiä kohtaan. En kiellä, etteikö välillä tekisi mieli kommentoida itse jotain asiaa jonka keskustelu herättää ärsytystä, tuoda vaan julki oma kantansa ja olen niin tehnytkin, mutta olen huomannut että ihmiset reagoivat siihen joskus jopa hyvinkin aggressiivisesti, joten usein jätän asioita kommentoimatta, mutta kotona puolison ja ystävien kanssa saatamme miettiä ja puida asioita ja usein mietimmekin, mitä ihmettä aikuisten ihmisten päässä liikkuu? Mulla ja mun puolisolla on hyvin samanlaiset mielipiteen monenkin asian suhteen ja siksi kai meidän on helppo keskustella asiasta kuin asiasta. Minä olen henkilökohtaisesti kokenut lapsuuden johon ei paljon muuta liittynytkään kun väittelyitä (omasta tyhmyydestä johtuen) ja en millään enää aikuisena jaksa ruveta riitaa haastamaan, vain sen takia että jollain ihmisellä on vahva mielipide johonkin asiaan. Niin saa olla ja mielipiteensä saa esittää, mutta niitä ei pidä tuputtaa kenellekkään tai väittää että se on ainoa oikea mielipide asiaan. Yleensä jos olen erimieltä jonkun tutun kanssa, jonka tiedän olevan kova väittelemään ja "olemaan oikeassa"-ihminen, en jaksa kuin hymähtää kuullessani hänen mielipiteensä, sitten vain vaihdan aihetta ja se on siinä. Ei tarvitse turhaa väitellä saati vetää sitä ihan riitaan asti. Yleensä tämä toimii lähipiirissäni :D Palatakseni vielä aiheeseen Internet:

Se on ihmeellinen paikka, siellä ihmiset luulevat olevansa jonkun suojakuoren takana ja että saavat kirjoitella mitä sattuu kenellekkin. Netissä haukkuminen ja aikuisten ihmisten lapsellisuus oikeesti huolestuttaa mua, vaikka ei varmaan uskoisi koska olenkin vasta 26-vuotias. (koen ainakin itseni nuoreksi, haha!) Ihan oman elämän helpottamiseksi täytyisi muistaa, että ei aina tarvitse yrittää saada sitä viimeistä sanaa. Se nyt vaan on niin, ettei aina edes välttämättä ole olemassa ketään kuka olisi oikeassa. Asioilla on monta puolta ja kaikkea voi aina miettiä monelta kantilta, jos vain vähän viittii joustaa.

Kauheeta, tää nyt ei kyllä ollu yhtään mun tapasta kirjottaa tommosia ajatuksia. En olis ikinä uskovani, että julkaisen tälläistä teksitä. Hups!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti